Babahordozás helyesen!

A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01058 projekt azonosítóval, Babahordozás helyesen! címmel 2 978 111 Ft támogatásban részesül,

2020.02.15 – 2022.02.14 között. A projekt célja, a lakosság egészségtudatosságának erősítése egy eddig még nem használt eszközzel, a hordozással, vagyis innovatív módon járul hozzá a fejlesztés a helyi felhívás céljához.  A program során 6 fő hordozási tanácsadót képeztünk., ami a térségben „hiányszakma” volt. Ezt követően a jövő generációival, a teljes lakossággal ismertettünk meg 10 db Lakossági szemléletformáló program alkalmával egy olyan módszert, ami nem csupán a kisgyermekes családok mindennapi életében lehet egy segédeszköz, hanem a gyermekek optimális fejlődését segíti elő. Mindemellett szórakozási, testmozgási lehetőséget nyújt és egy új közösségbe való bekapcsolódást, lelki feltöltődést is eredményezett a résztvevők számára. A képzés megvalósítása során fotódokumentáció készült, amelyek a képzés helyszínét, résztvevőit és a nyilvánosság tájékoztatását mutatják be.

A projekt keretében a szemléletformáló programok megvalósításához szükséges informatikai eszközök (notebook, projektor, vetítővászon) és babahordozók kerültek beszerzésre.