Célkitűzéseink

Célkitűzés:

A helyi várandósok, kismamák és kisgyermekes szülők összefogása, segítése. 

A családi értékek szem előtt tartásával szabadidős, kulturális programokat, jótékonysági rendezvényeket szervezünk, melyben fontos szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, a mozgás, és a szabadidő aktív eltöltése, kulturális értékeink megőrzése és továbbadása, harmonikus testi és lelki nevelés, környezettudatos szemlélet kialakítása.

1. Babahordozási ismeretek, tanácsadás

A hordozás, a baba és mama lelki egyensúlyának megtalálása. Hordozás mint eszköz, mint funkcionalitás megismertetése, elmélyítése, megfelelő szakmai képesítéssel. A helyes babahordozás népszerűsítése a hordozási tanácsadók segítségével, minden ami a babának mind a mamának kényelmes, biztonságos és a baba számára biztosítja az optimális testtartást. A hordozási tanácsadók továbbá segítenek eligazodni a sokrétű eszközök között, melyik időszakban melyik eszköz a legjobb és melyik passzol a legjobban adott baba-mama párosnak. Eszközparkunk bérelhető, így nem kell egyből vásárolni, lehetőség van kipróbálni is előtte.

2. Baba-mama programok szervezése

A babával közös mozgás lehetőségének megismertetése az anyukákkal. Az édesanyának és a babának is jót tesz a mozgás és ezt közösen megélni még felemelőbb. A szülés után amikor már rendeződnek az édesanya szervezetében a hormonok, amikor már összeszokott párost alkotnak a babával, jól esik kimozdulni a négy fal közül. A társaság, zene, mozgás mind jókedvre  derítenek és azon sem kell aggódnia mi lesz közben a picivel, hiszen a hordozóban nagyon jól elvannak, sokszor el is alszanak.

3. Szakmai programok

Szakmai programjainkon sokszor mindenkit érintő, aktuális témákat dolgozunk fel, így informálisan is tudjuk segíteni a kismamákat, a kisgyermekes anyákat. Segítünk felkészülni az időszakra, hogy a rengeteg információ közül tudják szűrni a számukra legfontosabbakat. Szakmai programjaink alatt a témában jártas hiteles Szakembereket kérünk fel, hogy a tapasztalati információ mellett a szakmai elveket is hallhassák. Figyelünk a nemzetközi trendekre is, országos hálózatokkal állunk kapcsolatban, mivel számunkra fontos, hogy az aktualitásokat is megismertessük.

4. Információ és segítségnyújtás

Megfelelő információ továbbítása az édesanyáknak. Számos helyen juthatunk már információhoz de nehéz megállapítani, hogy mi a jó és mi a rossz. Célunk segíteni ebben is az édesanyákat, összefogni a helyes információkat így rajtunk keresztül sokrétű tudást szerezhetnek anélkül, hogy külön-külön keresnék fel a szakembereket. 

Már a várandósság alatt is valós információkat nyújtunk. Az édesanyák számára nagyon fontos, hogy naprakész információkat kapjanak, de nehéz eligazodni a sok lehetőség közül. Különösen nehéz ez napjainkban hiszen az erre vonatkozó törvényi változások mellett az éppen aktuális korlátozások miatt nem egyszerű nyomon követni az aktuális helyzetet.

Anyaként segítünk anyáknak. Saját édesanyai tapasztalatainkkal segítjük az édesanyákat. Hiszen sokszor nem konkrét szakember segítsége kell „csak” annyi, hogy valakinek elmondhassa gondolatait, problémáit. Hogy meghallgassák ítélkezés nélkül és a hasonló problémákra közösen könnyebb megoldást is találni.