Foglalkozásaink

Hordozós tánc

Hogy miben más a mi bandánk? Sok mindenben, egy család, egy életérzés, a tánc szeretete. Ezért is alakult a csapatunk hordozva szeretni, hordozva táncolni. Egy ritmus: amit felvesz az édesanya, ha a köreinkbe kerül. 

Minden héten KEDDEN Hrabina-Hadobás Orsolya táncos édesanya tartja a hordozós táncórákat. Táncóráinkon kismamák, frissen szült édesanyák, vagy akár nagyobb gyermekkel is jöhetnek. A koreográfia könnyen elsajátítható. A már nem hordozott gyermekek előszeretettel táncolnak az édesanyjukkal. Ezek az alkalmak nemcsak a babának, hanem az anyának is feltöltődés. Egy laza délelőtt, laza mozgással.  Táncórákon megtanult lépésekkel, koreográfiákkal időnként fellépni is szokott a csapatunk, amit a picik is nagyon élveznek. 

A gyermekeink „ebben” nőnek-nőttek fel. Pocakban hordoztuk, majd kendőben, és most a nagyobb gyerkőcök a kedvenc játékukat hordozzák. A tánc, a mozgás szeretete bennük is megragad. Az édesanya kiszabadul a heti robotból, mozog, aktív.

Keddenként a hordozási TANÁCSADÓINKAT is megtaláljátok az irodában. Ezeken a napokon kötés segítés-javítás, hordozóeszköz próbálás, kérdések megválaszolása történik. Ilyenkor az idő hiányába egy komplett tanácsadás nem fér bele. VISZONT mindent megteszünk annak érdekében, hogy babáitokat megfelelő és helyes eszközben hordozzátok!  Így szívesen válaszolunk minden hordozással kapcsolatos vagy hordozással összeköthető kérdésre is.

Foglalkozásunkat megtalálod minden héten KEDDEN 10:00-tól.

 

ÍGY TEDD RÁ

A játékok évszázadokon át segítették a gyerekeket az életre való felkészülésben.

Ha jól nyúlunk hozzá ehhez az örökséghez, a ma gyerekeinek is épp olyan jó játékos tanulási élményt közvetíthetünk. Mert a játék örök!

A népi játékok „vissza tanításával” és terjesztésével szeretné segíteni a gyermekek fejlődését és harmonikus életének kialakítását.  A tánctanulás az egyik legjobb készségfejlesztő mozgás – állítják a szakemberek.  Elméletüket a gyakorlat is bizonyítja: már az első lépésüket alig megtevő porontyok is ősi ösztöneiknek engedelmeskedve rázni kezdik magukat a zene hallatán.

A Lógjunk Anyuval Egyesület szervezésében minden héten pénteken Nyitrainé Szilágyi Adrienn foglalkozik a gyermekekkel és tart Így tedd rá módszerrel órákat 9.30-10.30-ig.