Családi és partneri kötelék erősítése…

A Kárpátok Alapítvány támogatásával, Családi és partneri kötelék címmel 1 500 000 Ft támogatásban részesül, 2022.07.01-2022.09.30. között. 

Nagyon fontosnak tartjuk a gyerekekre irányuló kezdeményezéseket. A jelenlegi helyzetben is fontos számunkra, hogy enyhítsük a fájdalmukat, ezzel is kizökkentve őket a szomorúságból. A mostani háborús helyzetben különösen fontos a hordozás, a baba-mama között létrejött testi kontaktus, és mindezek mellett a lelki kötődés is.

A projekt célja, hogy a jelenlegi háborús helyzetben három fő területen segítsük a menekülteket. Ezek a Csecsemő- és kisgyermekmasszázs, a babahordozás és a laktáció.

A programban 6 fővel veszünk részt, melyből 2 fő hordozási tanácsadó, 1 fő szoptatás segítő, 1 fő babamasszázs oktató, 1 fő adminisztrációs munkatárs és gyermekfelügyelő, valamint 1 fő helyettes, aki a hiányzó személyt pótolja, ha szükséges. Előadásainkat Kisvárdán tartjuk.

Projektünk másik részében a helyzet kezelésében érintett és résztvevő nyíregyházi szervek, szervezetek, személyek koordinációjára, együttműködésük kialakítására törekszünk. Szükségesnek véljük egy koordinátori pozíció kialakítását, aki a nyíregyházi önkormányzat, Magyar Vöröskereszt és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a civil szervezet munkatársaival egyeztet folyamatosan a menekültek helyzetéről, szükségleteiről és összegyűjti a városban rendelkezésre álló oktatási, szociális, egészségügyi és kulturális programlehetőségeket.

A projekt kereteként egy Kerekasztal beszélgetést is tartunk.

A képzés megvalósítása során fotódokumentáció készül, amelyek az előadás helyszínét, résztvevőit és a nyilvánosság tájékoztatását mutatják be.

A projekt keretében az előadások megvalósításához szükséges kellékek (tintapatron nyomtatóhoz, A4 papír) kerültek beszerzésre.